Night of the Proms Summer edition in Koksijde was top!

2022-07-29 - Night of the Proms Summer Edition @ Kerkplein (Koksijde) - 001lowreslowres2

Koksijde was op donderdag 28 en vrijdag 29 juli voor de derde keer het prachtige decor voor de Night of the Proms Summer Edition. Katrina (bekend van Katrina & The Waves), Metejoor, Umberto Tozzi (op donderdag), Mama’s Jasje (op vrijdag), Natalia, Kate Ryan en Bart Peeters zorgden samen met het Antwerp Philharmonic Orchestra onder leiding van de Braziliaanse dirigente Alexandra Arrieche voor twee schitterende concertavonden.  

Night of the Proms Summer Edition – de zomerse uitgave van de Antwerpse Night of the Proms in het najaar – tekende dit jaar opnieuw voor twee uitverkochte concertavonden op het kerkplein voor de Onze-Lieve-Vrouw ter Duinenkerk in Koksijde. Bijna 13 000 mensen genoten er van de combinatie van klassiek en pop.

“Na de eerste avond stond de telefoon in Koksijde roodgloeiend en hebben we voor de tweede concertavond een beperkt aantal extra zitplaatsen gecreëerd”, vertelt Peter Bruneel, eventmanager van gemeente Koksijde.

Geestdriftig publiek

Na ‘F1 Ouverture’ en ‘Masquerade Suite ‘ door het Antwerp Philharmonic Orchestra zorgde de jonge en extreem getalenteerde Long Dieusaert (21) uit Koksijde met het betoverende ‘Chopin Piano Concerto’ voor een eerste muzikaal hoogtepunt in Koksijde.

Metejoor & zus Lisa knalden met de hits ‘1 op een miljoen’ en ‘Rendez-vous’ waarna Bart Peeters het publiek opriep om mee te zwaaien met ‘Zomerdagen’ en te dansen op ‘Lepeltjesgewijs’. Hierna nam Katrina (van Katrina & The Waves) de fakkel over en warmde het kerkplein verder op met ‘Love Shine A Light’ en ‘Walking on Sunshine’.

Umberto Tozzi verraste donderdag met indrukwekkende vertolkingen van ‘Ti Amo’, ‘Gente Di Mare’ en de absolute publiekslieveling ‘Gloria’. Helaas moest de wereldster de tweede concertavond voor familiale redenen halsoverkop vertrekken en werd hij zeer last-minute vervangen door Mama’s Jasje. Peter Van Laet overtuigde Koksijde met oa. “Als de dag van toen” en “Aan en uit”.

Het eerste deel van de concertavond werd door John Miles Jr. afgesloten met ‘Music’, een emotioneel eerbetoon aan zijn overleden vader, John ‘Mister Proms’ Miles. Het was in Koksijde dat hij zijn allerlaatste show bracht vorige zomer.

Met een goed gevoel de nacht in

Na een korte pauze startte traditioneel het tweede deel met de herkenningsmelodie van de populaire televisiereeks ‘Windkracht 10’ waarna het lokale talent Kaatje Bailleul (aka Son Del Corazon) (39) het podium kreeg met een eigen geschreven nummer. Kate Ryan zette het feest moeiteloos verder met de hits ‘Voyage Voyage – Je ‘t Adore’ en ‘Desenchantée’.

Na Kate Ryan zorgde Lisa met de Whitney Houston-cover ‘I Have Nothing’ voor kippenvel. Ze verbaasde iedereen met haar feilloze zang. Tot slot stuurde Natalia het publiek met de hits ‘Hear That Sound – Higher than the Sun – Boom’, ‘I Want You Back’ en ‘I’ve Only Begun To Fight’ de warme zomernacht in.

“Het enthousiaste publiek, onze prachtige artiesten, de uitstekende sfeer op het plein… alles was perfect de laatste twee avonden”, zegt Jan Vereecke van Night of the Proms. “We hebben met veel mensen naar deze derde editie toegewerkt en het is dan ook fantastisch om te zien dat het publiek van elke seconde geniet en helemaal opgaat in de muziek en de sfeer. We zijn de gemeente Koksijde dankbaar om dit samen met hen te kunnen waarmaken.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest