Night of the Proms – ‘Dankeditie voor de zorg’ op vrijdag 19 en zaterdag 20 november 2021 in het Sportpaleis.

Een welgemeende Dank U aan alle zorgmedewerkers in Vlaanderen

Het afgelopen anderhalf jaar zorgde COVID-19 bij ons allen voor heel veel stress. Ook en vooral de medewerkers van ziekenhuizen, woonzorgvoorzieningen, huisartspraktijken, labo’s, enz. kregen het bijzonder hard te verduren. Ze presteerden extra uren, in onzekere omstandigheden, met onbekende risico’s voor eigen gezondheid en welzijn. Dankzij de succesvolle vaccinatiecampagne in Vlaanderen kan de zorgsector eindelijk ‘op adem’ komen en past het om de vele medewerkers een welgemeende dankuwel te bezorgen. 

CROWDFUNDING
Maak deze bijzondere dankeditie mogelijk en trakteer de zorgverleners symbolisch op een drankje of ticket. We willen immers zoveel mogelijk zorgverleners de kans geven om naar de Dankeditie voor de zorg te komen!
Maar daarvoor zijn veel centen nodig. De eerste twee shows zijn immers al uitverkocht. Een derde of eventueel vierde show is enkel mogelijk indien er voldoende financiering gevonden wordt.

Line-up van de 'Dankeditie voor de zorg'

Axelle Red

Mama's Jasje

Sandra Kim

John Miles

Sylver

Willy Sommers

Stan Van Samang

Antwerp Philharmonic Orchestra

Els van Doesburg, voorzitter ZNA: “Al anderhalf jaar hebben zorgverleners al het mogelijke gedaan om COVID-patiënten te verzorgen en andere patiënten zorg te blijven bieden. Nu het normale leven stilaan herneemt, is het hoog tijd om zorgverleners na al dat harde labeur een ontspannende avond te bieden. Daarom nodigen we onze collega-zorgverleners uit om het Sportpaleis wit te kleuren en samen te genieten en te vieren.”

Willeke Dijkhoffz, CEO GZA: “Het event is een prachtige opportuniteit om samen te vieren dat we de laatste maanden opnieuw aandacht kunnen geven aan onze patiënten om hen alle zorg te kunnen bieden in plaats van de pandemie te bedwingen. Ik kijk er nu al naar uit om met veel zorgverleners samen te genieten.” 

Jan Jambon, Minister-president van de Vlaamse Regering: “Wat de mensen in de zorg hebben gepresteerd -en nog altijd presteren- is werkelijk ongezien. Mee dankzij hun onverzettelijk doorzettingsvermogen zijn we er als samenleving in geslaagd dat vreselijke beestje in bedwang te houden. Ik vind dit “feest van de bevrijders” dan ook niet meer dan gepast. Uit grote erkentelijkheid.”

Wouter Beke, Vlaams minister van Volksgezondheid: “Tijdens de hele crisis hebben zorgverleners en vrijwilligers zich ingezet om anderen te beschermen. Dat is ook duidelijk geworden tijdens de hele vaccinatiecampagne waar honderden mensen zich hebben ingezet om samen zo snel mogelijk uit deze crisis te geraken. Met dit dankfeest willen we hen nog eens extra in de spotlight zetten. Zij verdienen een speciale avond.”

‘Night of the Proms – Dankeditie voor de Zorg’ is een initiatief van ZNA en GZA in samenwerking met PSE Belgium. Met de steun van de Vlaamse overheid.
‘Night of the Proms – Dankeditie voor de Zorg’ is een initiatief van ZNA en GZA in samenwerking met PSE Belgium. Met de steun van de Vlaamse overheid.