Il Novecento

Het symfonieorkest Il Novecento vertolkt op basis van originele partituren hits uit de laatste drie eeuwen. Het orkest, dat in 1991 werd opgericht door Robert Groslot, schakelt daarbij moeiteloos over van het ene genre naar het andere. Met veel bravoure slagen de muzikanten erin de verschillende eeuwen te overbruggen en de stap te zetten van klassiek naar pop en terug. In zijn kernbezetting telt Il Novecento 55 musici, maar voor grotere uitvoeringen zoals de Night of the Proms wordt het orkest tot een 72 koppen tellend ensemble uitgebreid. Hoogtepunten naast de jaarlijkse Night of the Proms waren de begeleiding van Luciano Pavarotti (1995 en 1997), Andrea Bocelli (1997) en de IJslandse zangeres Björk (2001) tijdens hun Europese concerten. Op de Antwerpse en Rotterdamse editie van Night of the Proms in 2015 zal Il Novecento voor het eerst geleid worden door de Braziliaanse dirigente Alexandra Arrieche.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

©2021 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Log in with your credentials

Forgot your details?