Robert Groslot

Robert Groslot (°1951), dirigent, componist en graficus, begon zijn carrière als pianist. Hij werd laureaat van de pianowedstrijd Alessandro Casagrande (Terni, 1974) en van de Koningin Elisabethwedstrijd (Brussel, 1978), waarna hij concertreizen maakte door Europa, Israël, Azië, Afrika, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten. Hij realiseerde vele studio-, radio- en tv-opnamen, en een 100-tal cd’s. In 1991 richtte hij het symfonisch orkest Il Novecento op. Onze maestro is docent piano en kamermuziek aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Hij componeert én hij is grafisch kunstenaar: sinds begin 2001 produceert hij tableaus met een nieuwe techniek. Hij noemt het zelf Computer Designed Paintings, CDP: “Mijn werk heeft iets van schilderkunst en misschien ook iets van fotografie maar is geen van beide. Het is wat het is: een nieuw visueel medium”.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

©2021 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Log in with your credentials

Forgot your details?