fbpx

Editie 2011

Mick Hucknall, de stem van Simply Red


Mick Hucknall debuteert met zijn band Simply Red in 1984. Met de hits ‘Money’s Too Tight (To Mention)’ en ‘Holding Back The Years’ van het album ‘Picture Book’ heeft Mick Hucknall met Simply Red meteen groot succes en verovert hij behalve Europa en de USA, ook Nieuw-Zeeland en Australië. Zijn nieuwe soulgeluid slaat wereldwijd aan en grote hits als ‘The Right Thing’, ‘It’s Only Love’ en ‘If You Don’t Know Me By Now’ volgen elkaar in rap tempo op.
Mick Hucknall heeft in 2008 zijn eerste solo-album ‘Tribute To Bobby’, een hulde aan bluesmuzikant Bobby Bland, uitgebracht.
In 2010 laat Mick Hucknall weten dat Simply Red zou ophouden te bestaan. Met tien albums en tientallen hits kan Mick Hucknall met Simply Red terugblikken op een zeer geslaagde muzikale carrière. Het concert van de band in het GelreDome in december vorig jaar was meteen het laatste optreden in Nederland onder de naam Simply Red. Het concert maakte deel uit van zijn afscheidstournee.
In oktober 2010 kruipt hij in de huid van Rod Stewart en neemt hij tijdens een evenement voor het goede doel de vocals bij The Faces voor zijn rekening. Dat bevalt zo goed dat wordt beslist om een tournee te organiseren met als onderdeel van deze tour een optreden op Bospop vorige maand.
Mick Hucknall keert dit najaar terug naar ons land om tijdens Night of the Proms zijn grootste successen te brengen begeleid door het orkest Il Novecento onder leiding van dirigent Robert Groslot.

James Blunt


In 2005 brak James Blunt uit het niets door toen hij met de single ‘You’re Beautiful’ de hele wereld veroverde met zijn eigenzinnige, maar prachtige stem. Deze single stond maar liefst 27 weken in de Nederlandse Top 40 en bereikte de nummer 1 positie. Van zijn debuutalbum ‘Back To Bedlam’ werden meer dan 11 miljoen exemplaren verkocht. Met het tweede album ‘All The Lost Souls’ met daarop de megahit ‘1973’ wist de zanger opnieuw menig fan te raken.
James Blunt besluit in 2010 het roer compleet om te gooien met het nieuwe album ‘Some Kind of Trouble’, dat beduidend meer uptempo nummers bevat waaronder de eerste single ‘Stay The Night’. Deze nummer 1 single stond meer dan 20 weken in de airplaylijst. Hiermee heeft James zijn vierde nummer 1 airplayhit in Nederland binnen gehaald. Na 3 jaar is hij weer helemaal terug van weggeweest en zal hij tijdens de Night of the Proms opnieuw bewijzen een veelzijdige artiest met een geweldig talent te zijn.

Angie Stone


In 1999 brengt Angie Stone haar debuutalbum ‘Black Diamond’ uit waarmee ze meteen haar naam vestigt in de wereld van Jazz, Soul en R&B. Afkomstig van dit album is de hitsingle ‘No More Rain (In This Cloud)’ daarnaast heeft ze op dit album samengewerkt met diverse producers waaronder Lenny Kravitz en Tribe Called Quest-lid Ali Shaheed Muhammad. Na vier albums waarop ze haar passie en liefde voor muziek met verschillende genres heeft gemixt, bracht de grammy genomineerde zangeres vorig jaar het album ‘Unexpected’ uit dat vol pure Soul, R&B en een vleugje hedendaagse muziek bestaat.

Miss Montreal


De frontvrouw van Miss Montreal, Sanne Hans, wordt op 22 september 1984 geboren in Hardenberg. Ze groeit op in een muzikale familie en schrijft al op jonge leeftijd liedjes. Ook speelt ze vanaf haar tienerjaren in diverse bandjes, maar Sanne wordt pas in 2008 echt bekend als Miss Montreal en ze met haar liedjes een groot publiek aanspreekt.
Het Nederlandse publiek leert Sanne kennen door het nummer ‘Just a Flirt’ dat wordt gebruikt voor een reclamespot. Deze single staat 33 weken onafgebroken in de hitlijsten.
Sanne Hans ontwikkelt zich verder als liedjesschrijver, maar ook als performer. Met haar liveband Miss Montreal geeft ze optredens in heel het land: van de kleine zaal van Paradiso tot een succesvol optreden op het Groningse Noorderslag.
In de zomer van 2009 doet Sanne met haar band meer dan 30 festivals aan, waaronder Lowlands, Parkpop, Beatstad en Zwarte Cross. Vervolgens verschijnen de singles ‘Seven Friends’ en ‘Addicted To Crying’ die Miss Montreal weer veel airplay opleveren.
In het najaar staat Sanne in bijna 30 Nederlandse concertzalen en verzorgt ze het voorprogramma van Coldplay. Miss Montreal scoort in 2009 ook nog de grootste airplayhit van dat jaar. Haar uptempo kerstsingle ‘Being Alone At Christmas’ is in de laatste 2 weken van 2009 het meest gedraaide nummer op de Nederlandse radio.
Miss Montreal brengt in juli vorig jaar een tweede album ‘So… Anything Else?’ uit. Deze plaat is volwassener dan haar debuutalbum, maar bevat nog steeds die authentieke typische Sanne sound.
Dit najaar laat Miss Motreal een andere kant van zichzelf zien en staat ze op het podium van Night of The Proms onder begeleiding van het orkest Il Novecento.

DIV4S


De vier bloedmooie Italiaanse sopranen Denise, Isabella, Vittoria en Sofia zijn dit jaar de klassieke act op Night of the Proms. Het kwartet maakte vorig jaar al tijdens Night of the Proms in Charleroi grote indruk. Dit jaar kunnen ook de Nederlandse fans het optreden van dit fantastische viertal bijwonen.
Het viertal is klassiek opgeleid aan het conservatorium en maakte als DIV4S in 2008 hun debuut aan de zijde van Andrea Bocelli tijdens een concert in Rome. Sindsdien bracht de samenwerking met Bocelli hen naar concertzalen over heel de wereld, waar ze met succes evergreens en bekende Italiaanse klassieke muziek zongen. Muziekcritici en –liefhebbers zijn wild enthousiast van hun optredens. Op dit ogenblik werken de vier dames aan hun eerste album.
Het wordt voor de DIV4S een enthousiast weerzien met Night of the Proms. In april vorig jaar waren Denise, Isabella, Vittoria en Sofia al te gast op het Promsconcert in Charleroi. De sopranen kregen toen na afloop van hun optreden een staande ovatie.
“Ik had écht een Bocelligevoel tijdens hun concert”
“Je zou ze kunnen omschrijven als een vrouwelijke variant van Il Divo”, blogde Jan Vereecke, mede-organisator van Night of the Proms, vorig jaar nadat hij DIV4S voor het eerst ontmoette tijdens een optreden in Hasselt. “Ik had kippenvel en tranen in de ogen. Ik had écht een Bocelligevoel tijdens hun concert.” DIV4S is een streling voor zowel het oog als het oor en zal zonder twijfel alle Promsbezoekers charmeren.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

©2021 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Log in with your credentials

Forgot your details?