Mick Hucknall solo op Proms


Mick Hucknall debuteert met zijn band Simply Red in 1984. Met de hits ‘Money’s Too Tight (To Mention)’ en ‘Holding Back The Years’ van het album ‘Picture Book’ heeft Mick Hucknall met Simply Red meteen groot succes en verovert hij behalve Europa en de USA, ook Nieuw-Zeeland en Australië. Zijn nieuwe soulgeluid slaat wereldwijd aan en grote hits als ‘The Right Thing’, ‘It’s Only Love’ en ‘If You Don’t Know Me By Now’ volgen elkaar in rap tempo op.
Mick Hucknall heeft in 2008 zijn eerste solo-album ‘Tribute To Bobby’, een hulde aan bluesmuzikant Bobby Bland, uitgebracht.
In 2010 laat Mick Hucknall weten dat Simply Red zou ophouden te bestaan. Met tien albums en tientallen hits kan Mick Hucknall met Simply Red terugblikken op een zeer geslaagde muzikale carrière. Het concert van de band in het GelreDome in december vorig jaar was meteen het laatste optreden in Nederland onder de naam Simply Red. Het concert maakte deel uit van zijn afscheidstournee.
In oktober 2010 kruipt hij in de huid van Rod Stewart en neemt hij tijdens een evenement voor het goede doel de vocals bij The Faces voor zijn rekening. Dat bevalt zo goed dat wordt beslist om een tournee te organiseren met als onderdeel van deze tour een optreden op Bospop vorige maand.
Mick Hucknall keert dit najaar terug naar ons land om tijdens Night of the Proms zijn grootste successen te brengen begeleid door het orkest Il Novecento onder leiding van dirigent Robert Groslot.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

©2021 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Log in with your credentials

Forgot your details?