fbpx

Wyclef Jean en Waylon maken line-up Night of the Proms 2013 compleet

Het programma van Night of the Proms 2013 is compleet. Onlangs werd al bekendgemaakt dat Gloria Estefan, Amy Macdonald en Hiromi hun opwachting zullen maken op 22 t/m 26 november in Ahoy in Rotterdam. Met deze line up zetten we de reeds ingeslagen weg van vernieuwing en verjonging voort. Night of the Proms 2013 wordt opnieuw een verrassende, swingende en afwisselende reis door de muziekgeschiedenis. Het spektakel van klassiek en pop wordt deze editie gepresenteerd door Joris Linsen. De kaartverkoop is begonnen.
Wyclef Jean
notp2013_nl_news_wyclefjean
De Haitiaans-Amerikaanse rapper, singer-songwriter, muzikant, producer en politicus Wyclef Jean maakte samen met Lauryn Hill en Pras in de jaren negentig deel uit van de Fugees. Het hiphoptrio werd naar internationaal succesgekatapulteerd toen hun tweede album ‘The Score’, met de cover ‘Killing Me Softly’, in 1996 uitgroeide tot een van de bestverkochte rapalbums aller tijden. Wyclef ging vrij snel solo verder en scoorde met de hitsingles ‘We Trying To Stay Alive’ en ‘Gone Til November’. In de zomer van 2006 had hij samen met Shakira een wereldhit met het nummer ‘Hips Don’t Lie’. / wyclef.com 
Waylon 
notp2013_nl_news_waylon
Zanger Waylon vernoemde zichzelf naar zijn grote idool Waylon Jennings. Hij deed jarenlang ervaring op in de country scene, maar werd bekend bij het grote publiek toen hij tweede werd bij het tv-programma Holland’s Got Talent. Zijn stem viel zó op dat hij een platencontract kreeg aangeboden van Universal Music. Waylon was zelfs de eerste Nederlandse soloartiest die werd getekend op het befaamde Motown-label. Met zijn eerste single Wicked Way scoorde hij een grote hit en zijn debuutalbum Wicked Ways werd goud. In 2010 verzorgde Waylon het voorprogramma van Whitney Houston tijdens haar tournee door het Verenigd Koninkrijk en Ierland, later dat jaar deed hij zelf een kleine tour door Canada. In 2011 kwam zijn tweede album After All uit. Met zijn nieuwe album ‘After All’ wil Waylon door op het pad dat hem de afgelopen twee jaar steeds de goede kant op heeft gebracht. Muziek maken, knallen, in zichzelf geloven en er heel hard voor werken. 

Joris Linssen
notp2013_nl_news_jorislinsen
fotograaf: Rogier Veldman
Joris Linssen neemt deze editie van Night of the Proms de presentatie voor zijn rekening. Hij werd bekend als presentator van het programma Taxi en het populaire programma Hello Goodbey. Naast presentator timmert Joris ook druk aan de weg als muzikant met zijn band Caramba. In 2000 verscheen het eerste album van deze band met door Joris vertaalde Mexicaanse evergreens. Hier kan hij zijn voorliefde voor Mexico, aangrijpende liedjes en meeslepende voordracht helemaal kwijt.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

©2020 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Log in with your credentials

Forgot your details?