fbpx

NILE RODGERS & CHIC

notp2014_nl_news_nilerodgers
Nile Rodgers, de mede-oprichter van CHIC, is naast muzikant ook een veelgevraagde componist, arrangeur en gitarist. Hij wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke producers in de geschiedenis van de popmuziek. In de jaren zeventig lanceerde hij het ene verkoopsucces na het andere, met nummers zoals ‘Le Freak’, ‘I Want Your Love’ en ‘Good Times’. Ook een aantal van de grootste hits in de carrière van onder meer Madonna, David Bowie, Duran Duran en Diana Ross kwamen tot stand dankzij zijn medewerking. Door zijn recente samenwerking met Daft Punk – met wie hij begin dit jaar drie Grammy-nominaties verzilverde in de categorie Album of the Year’, ‘Record of the Year’ en ‘Best Pop Group/Duo Performance’, schoot de populariteit van Nile Rodgers verder de hoogte in. Zo deelde hij onlangs nog het podium met legendes als Prince, Stevie Wonder en Johnny Marr, bekend van The Smiths.
Toen bij hem enkele jaren geleden kanker werd vastgesteld, bleef Nile Rodgers niet bij de pakken neerzitten. Hij besloot naast de medische therapie ook zijn eigen therapie te beginnen: zoveel mogelijk muziek maken. In mei dit jaar schreef hij op zijn blog hoezeer zijn optredens met Night of the Proms in 2011 in Duitsland hem in die moeilijke periode met hoop gevuld hebben. Tegenwoordig vliegt de inmiddels 61-jarige Rodgers de wereld rond van optreden naar optreden, terwijl hij tussendoor verder blijft werken aan nieuwe releases.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

©2020 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Log in with your credentials

Forgot your details?