fbpx

Al McKay’s Earth Wind & Fire Experience

Al McKay’s Earth, Wind & Fire Experience brengt soul, funk, jazz en disco naar Nederland! Na het uiteenvallen van Earth, Wind & Fire in de jaren ’80, vormde Earth, Wind & Fire gitarist Al McKay in 1990, samen met enkele andere voormalige groepsleden de LA Allstars. De band wijzigde zijn naam nadien naar ‘Al McKay’s Earth, Wind & Fire Experience’, waarmee zij sindsdien de ultieme disco- en soulvibe in ere houden. De groep gaat ver terug in de tijd met hits als ‘September’, ‘Boogie Wonderland’ en ‘Let’s Groove’, waarmee Earth, Wind & Fire vanaf de jaren ’70 vele hitlijsten domineerden. De groep die ooit in Los Angeles begon als een groep jazzmuzikanten, voegde verschillende genres samen waardoor de band ook de pop hitlijsten binnentrad. Er zijn maar weinig muzikanten die zoveel diverse muziektstijlen kunnen uitvoeren en daarin succesvol zijn. De super act is maar liefst zeventien keer genomineerd voor een Grammy Award, waarvan zij er 6 in de wacht wisten te slepen! Als er een band is die zelfs de stijfste heupen kan laten swingen, is het deze groep wel.

Al McKay speelt samen met de groovy band nog steeds alle zalen plat. Momenteel is de oorspronkelijke Earth, Wind & Fire gitarist druk bezig met het maken van een nieuw album. De overige bandleden zullen hier ook hun steentje aan bijdragen. Wij zijn ontzettend blij met deze groovy act op het podium van Night of the Proms!

Tickets kopen voor Night of the Proms

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

©2019 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Log in with your credentials

Forgot your details?