Seal en Al McKay’s Earth Wind & Fire Experience maken programma compleet

Britse soulzanger Seal en de Amerikaanse band Earth, Wind & Fire ft. Al McKay maken het programma van Night of the Proms 2018 compleet. Zij delen op zaterdag 17 november het podium in Rotterdam Ahoy met Suzanne Vega, Milow, gitarist Petrit Ceku en John Miles. De kaartverkoop van Night of the Proms is reeds begonnen via Ticketmaster.

Seal

Seal begint zijn carrière in de jaren negentig als zanger in de Engelse housescene. Samen met Adamski scoort hij dan een grote hit met Killer. Vanaf dat moment gaat het snel en haalt Seal de eerste plaats in de Nederlandse hitlijsten met zijn single Crazy en de singles Future Love Paradise, The Beginning en Kiss From A Rose belanden in de top 10. Seal verkoopt meer dan 30 miljoen albums wereldwijd en ontvangt tientallen prijzen, waaronder drie Brit Awards en vier Grammy’s.

Lees hier meer over Seal

Al McKay’s Earth Wind & Fire Experience

Na het uiteenvallen van Earth Wind & Fire eind 1983, vormde Earth Wind & Fire-gitarist Al McKay in 1990, samen met enkele andere voormalige groepsleden, de “LA Allstars”. De band wijzigde zijn naam nadien naar “Earth, Wind & Fire ft. Al McKay” en brengt het originele geluid van de disco-en soulmuziek. O.a. Boogie Wonderland, Let’s groove en September (meer dan 347 miljoen streams op Spotify) werden wereldsuccessen. Enkele jaren geleden werd Boogie Wonderland nog prominent gebruikt in de Franse film ‘Intouchables’. Al McKay houdt de legende die Earth, Wind & Fire is tijdens zijn optredens springlevend en trakteert het publiek op een mix van soul, funk, jazz- en discomuziek en combineert deze stijlen tot een eigen sound.

Lees hier meer over Al McKay’s Earth Wind & Fire Experience

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

©2021 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Log in with your credentials

Forgot your details?