Vijf weetjes die je nog niet wist over Kool & The Gang

Schermafbeelding 2022-05-16 om 09.46.25

VIJF WEETJES DIE JE NOG NIET WIST OVER KOOL & THE GANG

1. De tienerbroers Robert en Ronald Bell begonnen in 1964 met een aantal vrienden de groep de Jazziacs. Eind jaren 60 werd er meer en meer funk en soul gespeeld en veranderde de groepsnaam in Kool & The Gang.

2. De broers Bells waren als tieners geïnteresseerd in muziek, maar konden zich geen drumstel veroorloven. Ze speelden dan maar op enkele verfblikken.

3. De broers Bell waren autodidact: ze leerden alles over muziek zelf aan. De verschillende toonhoogtes herkenden ze bijvoorbeeld aan de hand van de inhoud van de verfblikken.

4. De Australische zangeres Kylie Minogue en The Weathers Girls waagden zich ook aan een cover van “Celebration”. En in een aflevering van de reeks “Friends” probeert Ross Geller (een haast onherkenbare) “Celebration” zelfs uit op doedelzak.

5. Met meer dan 70 miljoen verkochte albums wereldwijd, heeft Kool & The Gang 3 generaties muzikanten kunnen beпnvloeden. Dankzij nummers zoals “Celebration”, “Cherish”, “Jungle Boogie” en “Summer Madness” wonnen ze 2 Grammy Awards en 7 Amercian Music Awards.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest