Artiesten editie 2024

Sinds 1985, elk jaar een mooie mix van klassieke muziek en gekende populaire artiesten in het Antwerps Sportpaleis. Begeleid door het Antwerp Philharmonic Orchestra, koor Fine Fleur, backing vocals Michelle, Rob, Julia en de NOTP backbone band.

Eurythmics - Dave Stewart

Dave Stewart is een levende legende. Met zijn Eurythmics repertoire brengt hij hun grootste hits naar het Antwerpse Sportpaleis. Hij brengt topstem Vanessa Amorosi mee om enkele classics te brengen als ‘Sweet Dreams’, ‘Here Comes The Rain Again’, ‘When Tomorrow Comes’ en ‘There Must Be An Angel’.

Shaggy

Shaggy’s doorbraak kwam er in 1995 met de single ‘Boombastic‘. Deze internationale hit leverde hem een eerste Grammy Award op. Daarna volgden de hits ‘It Wasn’t Me‘, ‘Angel’, ‘Hey Sexy Lady’ en ‘I Need Your Love’. Dit najaar is hij na precies 20 jaar opnieuw te gast op Night of the Proms.

Niels Destadsbader

Zanger, acteur en televisiepresentator Niels Destadsbader neemt dit jaar voor het eerst de presentatie voor zijn rekening – als jongste presentator ooit! – op Night of the Proms. Zijn muzikale carrière kreeg vleugels toen hij in 2016 zijn eerste album uitbracht. Hits als ‘Speeltijd’, ‘Verover mij‘ en ‘De wereld draait voor jou’ maken hem een vaste waarde in de Vlaamse muziekwereld. 

Louis Philippson

De 19-jarige Duitse pianist Louis Philippson is een TikTok-fenomeen dat klassieke muziek op speelse wijze naar een breed publiek brengt. Zijn talent werd ontdekt toen hij 7 was, wat hem een plek opleverde aan de prestigieuze Robert Schumann Musik Hochschule in Düsseldorf. Hij is geïnspireerd door componisten zoals Ludovico Einaudi en combineert klassieke melodieën met moderne pop- en soundtracks.

NOTP Backbone

De veelgeprezen huisband van Night of the Proms werd officieel gedoopt tot ‘NotP Backbone’ en bestaat uit vijf professionele topmusici die al jaren de nationale en internationale artiesten van deze topshow begeleiden: Geert Keysers (toetsen), Rogier van Wegberg (bas), Hans van den Hurk (drums), Clemens Blacquière (vervanger Arnold van Dongen op de gitaar) en Patrick De Smet (percussie). 

Rob, Michelle & Julia

Het publiek van Night of the Proms en onze backing vocals hebben nog weinig geheimen voor elkaar. Op een zeer natuurlijke en indrukwekkende manier begeleidde dit trio reeds wereldtoppers als Natalie Imbruglia, Natasha Bedingfield, Chaka Khan, Joe Jackson, Anastacia en The Beach Boys.

Onze backing vocals zijn Julia van de Ketterij, Rob de Nijs en Michelle Oudeman

Antwerp Philharmonic Orchestra

Het APO schakelt moeiteloos over van het ene genre naar het andere. Met veel klasse slagen de muzikanten erin de verschillende stijlen en eeuwen te overbruggen, de stap te zetten van klassiek naar pop en terug en de grenzen tussen de genres zelfs te doen vervagen. In zijn kernbezetting telt het APO zo’n 50 musici, maar voor grotere uitvoeringen als Night of the Proms wordt het orkest tot een 72 koppen tellend ensemble uitgebreid. Alexandra Arrieche is sinds enkele jaren de vaste dirigente.

Fine Fleur

Het koor Fine Fleur werd speciaal voor de editie van 1995 opgericht en zorgde tijdens die vuurdoop voor sterke vocale begeleiding van wereldsterren als Andrea Bocelli en Roger Hodgson. Doorheen de jaren evolueerde deze uitbundige groep zangers tot een wezenlijk onderdeel van Night of the Proms. Nu eens ondersteunt het koor orkestrale popsongs als achtergrondkoor, dan weer treedt Fine Fleur op de voorgrond met een klassiek werk of originele mash-up. Het publiek kent deze mix van professionele- en hobbyzangers als een dynamisch gezelschap dat regelmatig voor kippenvel zorgt.