Night of the Proms op 19 en 20 november 2021 in het Sportpaleis

Night of the Proms op 19 en 20 november 2021 in het Sportpaleis

Artiesten

Classic meets pop. Elk jaar een mooie mix van klassieke muziek en gekende populaire artiesten.

Bart Peeters

Bart Peeters gaat een druk najaar tegemoet. De muzikant geeft niet minder dan 7 Deluxe-concerten in de Lotto Arena, brengt een nieuw album uit en gaat weer in de theaters touren. 

“Night of the Proms staat na al die jaren nog altijd voor een zeer kwalitatief concept en daar nog eens deel van mogen uitmaken stemt mij gelukkig.”, aldus Bart Peeters.

John Miles

John Miles was erbij toen in 1985 de eerste editie van de Night of the Proms plaatsvond en hij is blijven komen. John was nog heel jong toen de piano en de gitaar geen geheimen meer voor hem kenden. Op zijn achttiende was hij klaar voor een professionele muziekcarrière. Hij speelde eerst bij een semi-professionele band en vormde later onder zijn eigen naam een band die voornamelijk soulcovers bracht.

Antwerp Philharmonic Orchestra

Het APO schakelt moeiteloos over van het ene genre naar het andere. Met veel klasse slagen de muzikanten erin de verschillende stijlen en eeuwen te overbruggen, de stap te zetten van klassiek naar pop en terug en de grenzen tussen de genres zelfs te doen vervagen. In zijn kernbezetting telt het APO zo’n 50 musici, maar voor grotere uitvoeringen als Night of the Proms wordt het orkest tot een 72 koppen tellend ensemble uitgebreid.

Fine Fleur

Het koor Fine Fleur werd speciaal voor de editie van 1995 opgericht en zorgde tijdens die vuurdoop voor sterke vocale begeleiding van wereldsterren als Andrea Bocelli en Roger Hodgson. Doorheen de jaren evolueerde deze uitbundige groep zangers tot een wezenlijk onderdeel van Night of the Proms. Nu eens ondersteunt het koor orkestrale popsongs als achtergrondkoor, dan weer treedt Fine Fleur op de voorgrond met een klassiek werk of originele mash-up. Het publiek kent deze mix van professionele- en hobbyzangers als een dynamisch gezelschap dat regelmatig voor kippenvel zorgt.

NOTP Backbone

De veelgeprezen huisband van Night of the Proms werd officieel gedoopt tot ‘NotP Backbone’ en bestaat uit vijf professionele topmusici die al jaren de nationale en internationale artiesten van deze topshow begeleiden: Geert Keysers (toetsen), Rogier van Wegberg (bas), Hans van den Hurk (drums), Arnold van Dongen (gitaar) en Patrick De Smet (percussie). 

The Pretty Vanillas

Het publiek van Night of the Proms en The Pretty Vanillas hebben nog weinig geheimen voor elkaar. Op een zeer natuurlijke en indrukwekkende manier begeleidde dit trio reeds wereldtoppers als Natalie Imbruglia, Natasha Bedingfield, Chaka Khan, Joe Jackson, Anastacia en The Beach Boys.

The Pretty Vanillas (de backingvocals van Night Of The Proms) zijn Julia van de Ketterij, Rob de Nijs en Michelle Oudeman. 

Night of the Proms brengt al sinds 1985 jaarlijks nationaal en internationaal toptalent op het podium. Geniet ook op 18 en 19 november 2022 in het Sportpaleis van popklassiekers met een heerlijke symfonisch muzikaal jasje.

© Alle rechten voorbehouden • PSE Belgium nv – Schijnpoortweg 119 – 2170 Merksem (Antwerpen)