Toto, Clouseau, Anastacia en James Morrison op Night of the Proms

De line-up van de 37e editie van Night of the Proms is een knipoog naar eerdere edities maar verwelkomt ook een straffe nieuwkomer. Onder leiding van dirigente Alexandra Arrieche zullen de artiesten begeleid worden door het Antwerp Philharmonic Orchestra en koor Fine Fleur.

Van verrassingsgast naar topact

Clouseau was al twee keer verrassingsgast op Night of the Proms, en legde er de basis van hun enorm succesvolle concertreeksen in het Sportpaleis. Koen en Kris Wauters speelden over verschillende jaren 124 (!) Clouseau-concerten in de grootste concertzaal van het land. 23 jaar na hun debuut staan de broers Wauters voor het allereerst als volwaardige act op het podium van Night of the Proms.

Toto brengt hit na hit

De Amerikaanse rockband Toto maakt al net iets meer dan 45 jaar de meest prachtige muziek. Afgelopen zomer was Toto nog te gast voor een uitverkocht concert in de Proximus Pop-Up Arena in Middelkerke. Wie er trouwens in 1994 en 2003 bij was toen Toto op Night of the Proms speelde, zal kunnen bevestigen dat hits als ‘Africa’, ‘Pamela’, Rosanna’ en ‘Hold the Line’ helemaal tot hun recht komen met een groot symfonisch orkest. Gegarandeerd kippenvel van de eerste tot de laatste noot. 

De fenomenale stem van Anastacia

Ook uit Amerika en dit jaar op het podium van Night of the Proms staat  … Anastacia. Haar hits ‘I’m Outta Love’, ‘Left outside alone’, ‘Paid My Dues’ en‘One Day In Your Life’ – om er maar enkele te noemen – zijn uitgegroeid tot tijdloze classics. Vlaanderen leerde Anastacia in 2010 beter kennen dankzij de zes Sportpaleis-concerten die ze samen met Natalia deed. Sindsdien zijn ze ook close vriendinnen. In 2012 was de zangeres trouwens al een eerste keer te gast op het feest van klassiek en pop. Night of the Proms verwelkomt deze popkoningin opnieuw met open armen. 

Getalenteerde singer-songwriter 

De vierde artiest die wordt toegevoegd aan de affiche van Night of the Proms is James Morrison. De getalenteerde singer-songwriter breekt in 2006 door met de single ‘You Give Me Something’. In hetzelfde jaar verschijnt ook zijn debuutalbum ‘Undiscovered’. Het levert hem een jaar later de Brit Award voor ‘Best British Male’ op. Sindsdien volgen de hits elkaar in sneltempo op. Zo scoort hij met Nelly Furtado de wereldwijde hit ‘Broken Strings’. Het duet werd Morrisons grootste hit, met meer dan 300 miljoen streams op Spotify en meer dan 112 miljoen weergaven op YouTube.